Alive!

Hej hej hej!

Nu sitter vi på badhuset igen efter en lång dag i backen. Gårdagens solsken höll i sig ett par timmar idag och vi fick några riktigt roliga åk i parken!

I förrgår ringde det på dörren och utanför stod grannfamiljen som undrade om vi ville följa med ut och åka pulka. Visst ville vi det! Efter en stunds sopsäcks-åkning i pisten utanför följde vi med hem till grannarna som bjöd på riktigt god chiliconcarne. Grannfamiljen bestod av en irlänsk pappa, en rysk mamma och tre barn. Tydligen flyttade dom runt en hel del, dottern kunde lite svenska efter ett år i sverige och för tillfället bodde dom i genevé. Dessutom hade dom en rysk familj på besök, så det skålades utan dess like i all möjlig dryck. summan av kardemumman är väll att det var trevligt att socialisera sig lite med grannarna!
Igår tog vi några åk med dom två äldre grannbarnen som är i vår ålder och snart är det dags att möta upp Sarah som anländer 19.25. Tiden går fort!...
...Så pass fort att det är sista dagen på år 2010 imorrgon. För vår del blir det fest mitt på torget med några franska radio-DJ:s. Blir spännande!

Med största sannolikhet hinner vi inte blogga nått imorgon, så vi får önska er allihoppa ETT GOTT NYTT ÅR!
PEYS!



Mat


Vår helt enastående middag! Pannkakor med nutella, JA TACK!


Vår lunch, Korv med ärtor!
Kan nog vara det äckligaste jag ätit, men fiskMånsen åt upp allt!


En riktigt underbar frukost bestående av:
Gröt (kokad müssli med russin och banan...)
En riktigt vit macka som smälter i munnen som sockervadd med cheddarost
2 små skorpor med samma goda cheddarost


De 2 åk som vi filmade från dagens premiärhoppande!




Bon goüt!

Bonsoir!

Den senaste veckan har bjudit på en hel del flatljus och Tignes har bokstavligen legat mitt i molnen. Sånt får man kanske stå ut med när man är i paradiset? Hur som helst så drog dom sista stackmolnen förbi och igår bjöds det på förstaklassig blue-bird. Dessutom öppnade Val Park äntligen sin röda hopplinje idag, efterlängtat! Linjen består av 3 hopp i rad som alla är helt OK, även om det lite större mittenhoppet är en riktigt supersnärtig skidkick som inte verkar vara allt för populär hos alla tuffa snowboardåkare. 

Ifall det inte nämnts i tidigare inlägg bör jag kanske inflika något om vår lite annorlunda julafton. Vädret var som jag nämnt tidigare ingen hit, så efter några totalt blinda åk bredvid en avstängd park gav vi upp dagen i backen. Äventyren fortsatte istället på badhuset. Soft att det finns lite alterternativ till snowboarden när vädret blir allt för kasst! När vi badat klart åt vi pizza tills vi höll på att kräkas av mätthet och sedan tog vi några öl på Loop Bar. Intressantare än så blev det inte, där har du vår julafton! Riktigt bra var den, men som sagt, lite annorlunda.

Jag måste avsluta dethär inlägget med lite klagomål! Det känns som att jag sitter och skriver massa totalt ointressant skit, vilket ioförsig är lite av grundidén med bloggande. Men jag hatar bloggar! Och jag känner mig som kissie fast tråkigare och med 99.9% färre läsare! Snart kommer vi börja med dagens outfit, bli inte förvånade säger jag bara..
Men men, vi får helt enkelt intala oss att ni nära och kära kanske faktiskt vill läsa om våra dagar här nere. För dom är ju faktiskt väldigt awsome.
Frid!

Här kommer lite bilder!
















Jusste! Internet i lägenheten kommer aldrig att bli verklighet så länge vi inte fixar ett eget bredbandsavtal där minsta avtalstiden är ett helt år, eller avkrypterar grannarnas lösenord. Vi har kollat upp hur man gör, men det verkar inte finnas något bra program för windows.. Datanördandet fortsätter! Snart har vi förhoppningsvis en nyckel till postboxen iallafall!
Nu ska vi göra pannkakor!


Soldat för en dag

Saddam gangsters! Här kommer ett snabbt inlägg om vår långa dag. Idag åkte vi kanske en timme och på den timmen tog vi oss hela vägen till Les Boisses aka Bosses, som ligger på andra sidan berget. När vi gick igenom den lilla byn kändes det som vi var i en krigszon med ruiner och helt dött på folk... Det låg också en tunn dimma över staden... Ganska läskigt! Men efter vi lekt soldater med snowboardsen som pikkadoller valde vi att åka hem och spela druglord2! Nu ska vi handla godis och läsk så vi orkar förbruka ännu fler timmar bakom datorn ;) Aloha mi friends

Segt som få!

Ojojoj vilken seg dag.
Vi startade dagen med att kolla om ValPark fått upp sin röda hopp linje, men det hade dem inte. Helt plötsligt började det snöa ganska mycket och så vi tänkte att vi skulle dra till Tignes park och köra lite BigAirBag för att träna lite volter, MEN den var självklart också stängd... Vilken toppen dag! Ungefär vid den här tiden började dimman rulla in och sikten blev pissdålig!
Vi valde att åka hem för att ta tag i saker vi skjutit upp, som tex ringa Kim, våran otroligt virriga landlord och städa lägenheten. Tror ni vi gjorde det.. Nej precis det gjorde vi inte. Nu sitter vi istället på badhuset och surfar runt på lite recept. Eller jag gör det, måns ligger med huvudet nerborrat i sin dunjacka och sover i receptionen!

Jag hittade ett recept på ett indiskt tunnbröd som kallas Chapatibröd som man steker i stekpannan! Vi har nämligen inte lyckats lista ut hur man använder vår micro-ugn! Försökte ladda ner en manual på internet, men sidan jag var inne var lite så läskig och en heldel konstiga pop-ups ploppade upp på skrämen så jag sket i att ladda ner den! Vi fixar det sen...

Nej nu ska jag dra och väcka Måns så vi kan dra och handla lite alkohol och mat. Vi blev nämligen inbjudna till BagusBar som ligger 40 meter från vårt hus. Dom skulle ha någon DJ från UK, kommer bli tungt!

Puss&Kram


Lägenheten


Matbordet och 50 tummaren på väggen


Köket och tvättstugan.. på samma plats... sweet!


Vårt skitahus, med lite hawaiitema på toalocket


Hallen


Övervåningen, där all magi sker!
Man kan också skymta våran walkincloset längst bort


Här har ni dubbelsängen som vi kanske kommer dela på under säsongen.. spännande!


Ett till sovrum!


Två åk i miniparken








Våråkning, 2 dagar innan jul

Hej broskis! vi sitter och laddar upp ännu en film men det tar sin lilla tid. Idag hade vi en grymt rolig dag. Det var som det vore vår, 4 plus och sol:) nu måste vi dra och handla... Igen. Jobbigt att vara vuxen. PeAce, bilder på lägenheten kommer i nästa inlägg

Video från i fredags


 




Vi såg nyss den finaste helmånen som skådats. Får se om vi orkar hämta kameran!


Ice bitte

Bonjour madame!

Vi lever fortfarande, efter 4 hela dagar i baugetternas land och snowboardåkarnas paradis!
Idag bjöds vi på flatljus delux och isiga pister. Men inte surade vi för det, utan istället passade vi på att promenera runt i Val D'isere efter några varv i parken. Val D'i var fint, om än i stekigaste laget med Moët champange för 2 lax inne på Casino, den lokala matbutiken. Vi knatade runt en stund, kollade i butiker och åt choklad. Som grädden på moset såg vi Anja Persson på närhåll! Jag stod och dagdrömde och helt plötsligt ser jag ett ansikte jag känner igen och när jag såg den brutalt kralliga kroppen itryckt i svenska landslagsdressen förstod jag att det var Anja som vandrade förbi alldeles bredvid mig. Nu har jag sett både Anja, JO Walder och Ohly, sweet!

För tillfället sitter vi på vårt nya stammishak Loop Bar och laddar upp en film från gårdagens park-premiär. 120:- för 1.5 liter öl är faktiskt helt ok!

Snart kommer en liten update med bilder från lägenheten, det är hög tid för en sådan.
Under tiden får det räcka med en liten edit från fredagens puderåk som ni finner i inlägget nedan!
Ohoy, one more pitcher please
Peys!


Puderåk utanför huset


Dagens outfit






Hungrig, hungrigare och pank?

Bonjour mi amigos!
Just nu sitter vi på turistbyrån och försöker lägga upp filmer från idag och gårdagen MEN internet är så jävla långsamt och vi måste verkligen dra och handla för vi har inget ätbart hemma och vi har inte ätit oss riktigt mätta på 3 dagar.. prätty onice.
Jag har suttit här och försökt att skriva något underhållande för er men kom precis fram till att jag är för hungrig för att koncentrera mig.
Men kan gå igenom våra dagar och problem lite fort:
Vi lyckas inte komma in på våra banker så vi kan se hur mycket pengar vi har kvar OCH lavinrisken är 4 av 5, så någon offpist lär det nog inte bli på ett tag(mamma och pappa, nu fick ní som ni ville)
Vi spenderade denna skinande dag i Valpark... En film kommer läggas upp inom kort!
Nu ska vi hem och duscha för att sen kunna supa ner våra problem på pubben,
lovar ett roligare inlägg nästa gång!

MVH MATS!


First run in Le Lac

Fint väder, dålig kvalla och 4:3 format. Vi lovar att nästa klipp blir HD-kvalla i widescreen format,
Puss


några decimeter POW




Resan hit+Bluebird


























Utkast: Dec. 16, 2010

Hej bloggen! Hello!

Gårdagen var lång och ganska knepig, men till sist anlände vi hit till paradiset!
Efter att vi tagit farväl av nära och kära lyfte planet mot geneve! Kittlandet i snoppen va obeskrivligt, en salig blandning av nervositet, förväntan och glädje. När vi landat och skulle hämta ut vårt bagage märkte vi till vår fasa att brädorna inte fanns på något av rullbanden. Nervositeten kom smygandes och svetten rann. Till sist lyckades någon lika skräckslagen turist klura ut att delar av bagaget hamnat fel och kommit ut på ett rulband längre bort i ankomsthallen. Pjuh, resan fortsatte!
Efter en måltid bestående av torr baugette, en fanta, twix och en påse chips slog vi oss ner på bussen. Vi träffade några svenskar som skulle till Val'di och spenderade resan med att sitta och snacka massa skit.
Väl framme mötte vi upp med en otroligt virrig Kim, som visade oss vår lägenhet på rekordtid utan att nämna ett ord om någon deposition, hur vi skulle göra med postboxen som saknar nyckel eller hur fasiken man satte på varmvattenberedaren. Lite förvirrade men jävligt lyckliga satt vi där i vår lägenhet resten av kvällen, käkade pulversoppa och kollade på brudar iförda trosor som satt och viftade med telefoner i händerna. Faktum är att vår brittiska tv-parabol typ bara får in kanaler som hela dagarna visar halvnakana tjejer som man ska skicka sms till för en smärre förmögenhet i utbyte av ett par nakenbilder. Så varje gång vi slår på tvn tunar vi in en ny flicka som får göra oss sällskap vi matbordet!



Idag vaknade vi upp till en väderlek sänd från Jesus, inte ett moln på himmelen och så gott som vindstilla. Efter att vi införskaffat liftkort och en hel del mat begav vi oss till vår närmsta lift, "parlafour", och tog några efterlängtade premiäråk!
Nu sitter vi på Jambar Cafe och dricker kaffe och surfar! Jag skrev ett längre inlägg alldeles nyss lyckades försvinna, så det här får räcka. Annars kommer jag sula datorn i golvet, vilket vore lite fail med tanke på att det här bara är vår första dag här och att 5 månader utan dator vore lagom segt!

Kärlek och frid/
MATS
Måns Andersson, Tobias Svensson

Packar i 180!

Om bara en dag bär det av mot min nya lya i Tignes,
Smooooth




BadAss

Rensar i mina garderober för att få tiden att rinna iväg. Fan, så jävla tråkigt att bara sitta inne och inte göra ett skit medans alla andra jobbar! Förstår inte dom som bara kan ligga inne i flera år och bara tjocka sig :/
Iallafall så hittade jag en lapp från ett utvecklingsamtal när jag gick i låg eller mellanstadiet, och på den står det saker jag ska förbättra;

- Jag ska vara tyst för att annars lär jag mig inte lika mycket

- Jag ska inte vara så kaxig mot lärare/kompisar för då får jag inga

- Jag ska ta med mig gympakläder för att det blir lite roligare att vara med än att stå brevid

- På bilden ska jag sluta prata

- Jag ska ta med läxor hem

Som ni ser var jag en riktig BADASS när jag gick i skolan,

PEYS!


I burn money, cuz I can

Strossade runt i stan i 4 timmar idag och köpte lite saker som jag behöver inför resan;

- Ett par schyssta vinterskor

- Nya fillingar, mina gamla är nerbajsade :/

- En lång hoodie, alltid nice på våren!

- Hämtade även ut min boardbag på hjul, tjeeeh



LÅÅÅNG(tråkig) DAG

Saker jag åstakommit idag;

 - Ätit upp en hel peppakaksburk

 - TYP klar med packningslistan

 - Gjort en banner, så jääävla snygg

 - Nästan kommit till bossen på Dragon Age, men Playstationet dog när jag precis skulle gå in och döda han...och nej jag hade inte sparat. !"#(!"&!"&¤

Rolig dag....


B.I.G Bruket


Hjälp mig, något är fel!

Jag tror det är fel på mig. Något är inte som det ska. Jag ligger i sängen halvnaken klockan fem en söndag OCH BLOGGAR! Jag vet inte vad jag ska göra och det här börjar oroa mig :/ Help me! I Need Help! Please Help Me!

HELP!


Jävla Time lapse

Håller på att skapa en egen time lapse, du vet när man tar en massa bilder från samma plats och sen lägger ihop så ser det ut som allting går skitfort! MEN det är apsvårt!
Ställde kameran i mitt rum och tänkte att jag skulle få med när solen gick ner bakom grannkåken. Det blev helt okej och så fort jag är klar så postar jag den på bloggen!
Här är en bild av alla mina 250 som jag ska lägga ihop till en film!




Grymt åk från Lindvallen!









11 dagar kvar!

Tjeeeh niggas!
11 dagar kvar nu och jag har redan börjat packa! Drog till vällingby för att köpa mig lite saker med lyckades inte hitta det jag ville.. Kom iallagall hem med en necessär.. toppen!
När jag kom hem därifrån beställde jag en ny boardbag som har hjul och är jävligt mycket rymligare än den lilla jag har nu!


BURTON                         Wheele Gig Bag - Blk Watercolor

BURTON                         Wheele Gig Bag - Blk Watercolor


Du ser kall ut Måns?!


Im alive again...

...more alive than I have been in my whole entire life!

Mitt arbete som parkarbetare/barnvakt på Stockholm Entreprenad är över för detta år och nu är det semester i fem månader som gäller! Jag är så sjuukt överpepp på resan och insåg idag att det bara är 2 veckor kvar innan flyget går från Arlanda!! Jag har dock lite smått panik eftersom jag inte ens tänkt på min packning?
Vad fan ska man ha med sig?
Ska nu försöka sitta här bakom datorn och skriva ner en låååång lista på saker som är viktiga att ha med sig ner till Alperna! Det som står på listan nu är:

  1. Nagelsax

Om du kommer på något smart så hjälp till och skriv!

<33 bless 'em


Skidtestarhelg i Tandådalen


RSS 2.0